Sledovať

KATEGÓRIE PRODUKTOV V SEKCII PODNIKY

Kategórie produktov sú prvou záložkou v sekcii Podniky. Kategórie produktov sú nevyhnutnou súčasťou predávania v aplikácii Storyous ePOS, pretože produkty nezaradené do kategórie sa v tablete vôbec nezobrazujú. Kategórie môžete rôzne pomenovať, alebo ich farebne odlíšiť, aby bol v menu Vašej aplikácii poriadok. V tomto článku si ukážeme, ako sa kategórie správne nastavujú a kde sa s nimi počas používania Storyous stretnete.

Ak kategórie produktov ešte nemáte vytvorené, kliknite na tlačidlo Pridať kategóriu vpravo hore. Ak chcete už existujúce kategórie upraviť či zmazať, môžete tak urobiť pomocou tlačidiel ceruzky (upraviť) a x (zmazať) v stĺpci Akcia. Pred zmazaním je potreba úkon potvrdiť kliknutím na OK v okne prehliadača, pre prípad, že by došlo k omylu.

mceclip0.png

Pridanie a úprava kategórie produktov

V kategórii môžete nastaviť štyri parametre: názov kategórie, skrátený názov, ikonu kategórie a jej farbu (3). Celý názov sa Vám zobrazí pri práci v administrácii, skrátený potom nájdete v predajnej aplikácii Storyous ePOS, jeho dĺžka je obmedzená na 12 znakov. Zmena samotnej ikony a jej zafarbenie slúži k prehľadnému rozlíšeniu kategórií v aplikácii. Medzi ikonami nájdete napríklad šálku kávy, polliter s pivom, rybu alebo pizzu. K dispozícii je tiež celá abeceda. Farbu ikony môžete vyberať z jedenástich možností. Po nastavení podľa Vašich predstáv všetko uložíte tlačidlom Pridať (4) alebo Uložiť. V  zariadení ALL in ONE (PAX) sa vám bude zobrazovať iba farba bez ikony.

AC075FDE-86D3-4D51-BA1A-A76B49A0D12A.png

V aplikácii sa kategórie produktov zobrazujú v zozname s vybranou farebnou ikonou (5), po výbere kategórie potom môžete na účty pridávať jednotlivé produkty, ktoré sú v kategórii zaradené. Ako správne produkty do kategórií zaradiť a ešte viac sa dozviete v tomto článku. Kategórie produktov nájdete tiež v sekcii Prehľady, kde sa môžete pozrieť, aké kategórie Vám najviac zarábajú, všetko sa môžete dočítať tu.

FF79FB07-E2E9-484E-86CD-2115EFB1FE1E.png